16.1.07

La visió de la inmigració a Manresa




Manresa Calidoscopi aborda un tema ben espinós! Aquest acudit de Manel Fontdevila és una finestra de la visió cada vegada més creixent en que molts manresans veuen la inmigració, sobretot la d'origen subsahariana. Vaja! Els "moros" per entendren's en llenguatje políticament incorrecte. ( Espero no ser acusat de racista). La visió d'aquesta comunitat a Manresa és cada vegada més hòstil pels autòctons o els que ja fa anys que viuen a la ciutat. Infinitat de rumors i comentaris despectius corren amb cada vegada més força en molts sectors. Enfront al llenguatge dels polítics convidant a la integració i a l'acollida, molta gent del carrer es queixa dels comportament i privilegis que, segons diuen, reben per part de l'administració pública local. Molta gent es queixa, per començar, del seu comportament cada vegada més ràdical respecte a la religió i vestimenta musulmana, de la submissió de la dona respecte a l'home. Però sobretot es queixa, tal com ja s'ha dit, del bon tracte rebut per part de l'Ajuntament. Hi ha la visió instal·lada de que la població d'origen subsaharià rep tota mena d'avantatges socials com vals per comprar menjar i complements com ulleres i carretons i equipament per a nadons de la línia més cara. També, que paguen menys impostos, i que rebén més ajudes en atenció sanitària o que falsifiquen les baixes per malaltia. Segur que molts hem sentit per algún lloc comentaris d'aquesta mena. Caldria que l'ajuntament de Manresa deixés clar que hi ha de cert i de mentida en tots aquests afers d'ajudes públiques ja que el malestar cap a aquesta comunitat és cada vegada més creixent. Un fet que provoca que el rebuig corri el risc de magnificar-se o sistematitzar-se, si no ho ha fet ja. I un camp ben abonat per partits d'extrema dreta que un dia tinguessin la pensada de presentar-se a les eleccions municipals.

2 comentaris:

el blog del Marañón ha dit...

Crec que no m'equivoco que l'Ajuntament ha desmentit repetidament awuests rumors.
No cal que hi hagi partits d'extrema dreta per abonar aquestes idees xenòfobes. Els partits nacionalistes sostenen en moltes ocasions aquest discurs.

Anònim ha dit...

Donçs que l'Ajuntament s'esforçi a desmendir i demostrar molt més perquè hi ha molta gent no para de xerrar sistemàticament contra la inmigració.

És molt simple acusar els partits "nacionalistes", que en dius tu, de ser xenòfobs. Els partits "nacionalistes" catalans no tenen els recursos d'integració que garanteix un estat nacionalista com tenen els espanyols. Per tant han de garantir la integració per altres bandes.

Manresa Calidoscopi