22.5.07

IMPRESIONS DE CAMPANYA: ESCODINES REPÚBLICA INDEPENDENT!



La campanya electoral a la ciutat contínua sent una bassa d'oli inalterable on no hi ha gairebé res que destorbi l'avorriment i la manca de sorpreses d'aquest període.


Un dels elements que va marcar un punt d'inflexió en la campanya va ser l'enquesta públicada al diari Regio7 aquest dissabte tot i que gairebé no oferia novetats. Sembla ser que tot quedaria igual segons l'enquesta. Únicament el PP i ICV sembla que tindrien possiblitats de pujar un regidor. D'altra banda destaquen les bones possiblitats que tindria la CUP d'entrar a l'Ajuntament ja que la seva intenció de vot ratllaria el 5%. Un 5% que podria ser igualment rebaixat per la dispersió de vots que provocarien l'alt nombre de candidatures presentades que actualment no són a l'ajuntament.


D'altra banda Manresa Calidoscopi, especialment interessat en l'urbanisme manresà va assistir al debat electoral monogràfic d'urbanisme que va organitzar el col·legi d'arquitectes a la torre Lluvià. El debat va ser, un cop més, una bassa d'oli. La política urbanística i el pla estràtegic Manresa 2015 han estat aprovats amb el consens de govern i oposició fet que restringeix els àmbits de discussió i desacord. Una sort pel candidat de PxC ja que només havia de dir que estava d'acord amb els altres i no quedava tant manifest desconeixement que té de la ciutat.

Els únics matisos importants els van oferir CiU i PP que denunciaven la manca de neteja dels carrers de la ciutat. La CUP va marcar perfil manifestant no estar d'acord en que Manresa creixi a l'altre banda del riu Cardener i proposant la creació d'un tramvia que enllaci el centre de la ciutat amb parkings gratuïts dels afores de la ciutat a través de les carreteres de Vic i Cardona.


Finalment un espectador va demanar la paraula tot fent un parell de preguntes que van fer riure el públic i els candidats per sota el nas. Un senyor proposava si Manresa havia de tenir un govern metropolità i finalment, la més friki i sorprenent: Preguntava si creien que el barri de les Escodines havia de tenir un govern autònom descentralitzat de l'ajuntament manresà. Tots els canditats van respondre negativament aquesta darrera pregunta. Donçs en solidaritat amb aquest senyor Manresa Calidoscopi crida: Escodines Republica independent!!!!