7.11.07

TARDOR CALENTA AL KURSAAL



Fa pocs dies es va saber la dimissió de la gerent Laura Bozzo al capdavant dels teatres de Manresa i, especialment, del Teatre Kursaal. A partir d'aquí s'ha generat un intens debat en diferents àmbits, sobretot culturals. Un tema com el del Kursaal genera una lògica repercussió mediàtica, i més quan és per una aquesta inquietant notícia que arriba després d'uns mesos de gloriosa inaguració. Les causes de la dimissió sembla ser que es focalitzen amb el poc encaix de criteris entre la nouvinguda gerent i la veterana entitat promotora del Kursaal: El Galliner.


Més enllà de decantar-se per jutjar de qui han estat les culpes és interessant veure com aquest debat ha creat ganes de parlar, acusar i jutjar a la lleugera o a la sensata. La clau dels debats sembla ser que es posicionar-se a favor o en contra de El Galliner o a donar les culpes de tot a una segona via: l'Ajuntament de Manresa. Un debat genuïnament local i pintoresc on sovint la Manresa més autèntica o tòpica s'ha deixat veure.


El capítol inagural d'aquest debat va ser la notícia públicada per Regio7 on s'anunciava la dimissió de Laura Bozzo. Una notícia acompanya de declaracions sobre els motius de la dimissió per part de Joan Morros, Pere Montoro i un discret d'Ignasi Perramon. Tot amb l'absència de les declaracions de la protagonsita dimissionaria.


Dies més tard, la mateixa Laura Bozzo escrivia un article a Regio7 explicant-se. Una mena de contraatac on no deixava massa bé l'entitat El Galliner. Més llenya al foc. Apart d'això, al mateix diari, no han faltat les cartes al director tot parlant de la crisi del Kursaal.


Però on s'ha desfermat públicament el debat de més alta intensitat ha estat a la web del Pou de la Gallina. Un article del Kursaal dins la secció Corrent Altern del director de El Pou de la gallina, Carles Claret, ha generat un gran debat. La secció de comentaris d'aquest article conta a dia d'avui amb més de 80 comentaris sobre aquesta mateixa qüestió. Alguns de gran virulència contra el Galliner i altres d'aferrissada defensa. Un debat sovint dur i amb alguns anònims on hi han intervinguts improvisadament el mateix Joan Morros i familiars de Laura Bozzo. En definitiva, un debat llarg i intens on es parla del Kursaal, i el tarannà de tot el que l'envolta. Tot un récord en una web que no està acostumada a gran volum de comentaris i lectures.




La continuació d'aquest article, segons Carles Claret, sembla ser que serà en el proper número de El Pou de la Gallina amb entrevistes als tres protagonistes d'aquesta crisi: Laura Bozzo, Joan Morros i Ignasi Perramon. Una número de El Pou de la Gallina que es presenta molt llaminer.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Interessant. Com no tinc ni idea del que ha passat, callo.

ferran ha dit...

El Kursaal al meu entendre ha d'estar al marge del Galliner. No em malinterpreteu el Galliner ha d'ocupar una part important de la progamació del teatre. Però el Kursaal com a tal ha de tenir vida propia i acollir altres propostes ja siguin financiades amb els diners de l'ajuntament o bé per empreses privades. Obrir les portes a tots els públics i programar tota mena d'espectacles no només pel públic "multiculti". Els manresans no volem un Liceu per contemplar-lo des de fora.
Volem un espai d'entreteniment cultural o pseudocultural que ens faci passar grans estones.
Veig moltes possibilitats a la sala petita, penso que s'hauria d'explotar més.
Si volen més idees que vinguin i les demanin i si no troben ningú que vulgui ocupar el càrrec jo m'ofereixo.

He dit.

Salut