18.10.07

COM TRUCAR A L'AJUNTAMENT?


Actualment per que ens obrin la porta a un lloc determinat podem utilitzar moderns sistemes electrònics. Però abans de que tot això arribés a les portes de les cases hi havien els picaportes, una peça de ferro que, penjada a la porta, servia per donar cops a la porta i alertar als veïns d'un pis o una casa que hi havia algú.

Actualment, tot i que ja no es fan servir, aquests artilugis, encara es conserven en moltes cases antigues. I a l'ajuntament de Manresa encara conserven un picaporta a la seva vella porta de fusta de l'entrada principal. De fet, deu ser el picaporta amb més categoria i símbolisme de la ciutat. Per deixar clar que ens trobem a l'ajuntament de Manresa i per fer pàtria el picaporta té incorporada una planxa amb el relleu de l'escut de la ciutat. Si voleu donar resposta al vostre manresanisme no en dubteu i truqueu amb aquest picaporta tant insigne, aveure si us ve a obrir l'alcalde.

1 comentari:

ignorant reflexiu ha dit...

Ostres, gran detall! Com a gran amant de les antiguetats m'agrada molt però dubtaria molt que sortís l'alcalde ja que abans haurien de sortir totes les persones filtre que te per sota seu jeje i seria com és actualment -imposible d'accedir-.

Arreveure.