19.12.06

Manresa posa't lletja: l'antiga casa Jorba

Avui en aquest apartat de Manresa Calidoscopi parlem d'un exemple històric de destrucció del nostre entorn urbà. Parlem de l'antiga Casa Jorba que és trobava a la plaça Sant Domènec, just davant de l'edifici Jorba que actualment, per sort, encara existeix. Per situar-nos millor en el seu emplaçament actual hi han vaires oficines com, també, els estudis de Radio Manresa i 40 principals al primer pis i el banc Santander a la planta baixa. Aquest deliciós edifici modernista de gran bellesa va ser la principal seu dels Magatzems Jorba fins que no es va construïr l'actual edifici Jorba. Incomprensiblement va ser destruït a la segona meitat del segle XX deixant en el seu lloc un edifici d'oficines amb l'única personalitat de ser impersonal i de no adaptar-se a l'entorn. Una altre perdúa pel patrimoni manresà.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No és tan incomprensible la seva destrucció, entra dins la tònica general i manresana en particular de no tenir cap sensibilitat estética quan es tracta d'especular.
En la darrera onada especulativa d'avans de l'actual i impuntual crisi immobiliària, cada cop que un edifici em cridava l'atenció no trigaven gaire setmanes en penjar el cartell PROPER ENDERROC V&V.