5.6.08

MANRESA CALIDOSCOPI: CAPÍTOL FINAL

Arriba el capvespre, cau la nit a Manresa Calidoscopi. Aquest espai pública, per ara i segurament per sempre, el seu darrer capítol d'un recorregut iniciat el desembre de 2006. Manresa Calidoscopi ha tingut una curta però intensa història. 356 articles dedicats a Manresa han estat publicats en aquest espai que s'ha convertit en una petita enciclopèdia temàtica de la ciutat.

He tingut ganes de parlar de Manresa, de parlar-ne bé o malament, però parlar-ne. Perquè malgrat Manresa sigui com sigui ( cadascú tindrà les seves coses a dir ) crec que cal parlar-ne. Bé o malament, però parlar-ne. Fer-la viure, existir, que tingui vida pròpia i personalitat a la xarxa. És per això que va ser creat Manresa Calidoscopi. En una Internet tant global i inabastable cada ciutat, cada poble, cada racó de món mereix que li dónin un xic d'atenció a la xarxa internauta. Exercir i actuar per omplir, ni que sigui una miqueta, la xarxa de manresanisme.

Manresa Calidoscopi ha volgut potenciar i donar veu a la personalitat de la ciutat, fer veure aquelles coses que la fan singular. Coses que a vegades no valorem però que són allà, presents perquè els hi tinguem atenció i sàpiguem, com a ciutat, que sóm i que volem. Aquest espai, sobretot desde el punt de vista fotogràfic, ha volgut mostrar punts de vista, grans o petits, que fan especial la ciutat, que la fan ser allò que és i ha estat. Cal estimar Manresa, fer-la imaginativa, valorar-la i Manresa Calidoscopi ha volgut contribuir i ajudar a tot això.

Manresa Calidoscopi ja feia temps que volia tenir un principi i un final no gaire llunyà. La història del bloc ha estat intensa i crec que ja he dit la gran part de coses sobre Manresa que jo tenia necessitat i ganes de dir. Podria dir moltes més coses de la ciutat però com a autor tinc la necessitat de deslligar-me d'una història tant intensa. Si algún dia hi ha un épileg d'aquest bloc, tot i que es poc probable, ja us ho faria saber. Però el que és segur es que ara és el moment de dir prou.

Crec que en queda un bona herència de tot plegat. Manresa Calidoscopi no comptarà amb nous articles però, en canvi, deixa tots els textos i imatges sobre la ciutat igualment publicats i disponibles per copia o consulta. Manresa Calidoscopi passa a ser un espai abandonat i cada vegada més oblidat però igualment present a la xarxa. Encara que aquest nucli de manresanisme a la xarxa no tingui continuïtat tinc la seguretat i el desig que el rastre i la temàtica de Manresa Calidoscopi continuara en altres espais i blocs manresans.

Finalment afegir que, en resum, Manresa Calidoscopi ha volgut ser un homenatge a la ciutat.


Moltes gràcies a tots els visitants i comentaristes de Manresa Calidoscopi. Fins una altra!

12 comentaris:

ferran ha dit...

Molta sort en els futurs projectes. Aquest, el que ara acabes ha estat un dels blogs de referència de la nostra ciutat (i no ho dic jo només).

Salut

www.manres.blogspot.com

Adam Majó ha dit...

En una ciutat tan mancada d'autoestima com la nostra, feina com la que s'ha fet des d'aquest blog és molt d'agraïr. Mercis

Joan G. ha dit...

Graciés pel teu bloc que sempre he visitat però quasi mai he comentat. He entrat avui per fer publicitat però ho dic de tot cor. El teu bloc és de lo millor. I evidentment és el BLOC MANRESÀ DE REFERÈNCIA.

Et deixo un xic de publicitat en defensa de la Vegueria Central. Demano disculpes. MOLT XULO EL BLOC.

La Plataforma PETIC us convida el dilluns, dia 14, a les 6 de la tarda a la primera Assemblea a la UAB - la Assemblea fundacional de la plataforma - on els adherits com a membre actiu o com a col·laboradors/es (espontanis, simpatitzants) podran prendre contacte i consciència del projecte que hem engegat el Consell provisional liderat per Cristòfol Torra (Secretari Gen. Provisional) i per Joan Gil Oliveras (promotor, fundador i President Provisional).

En aquesta Assemblea es crearan i discutiran els Estatuts, s'elegirà el nou Consell Delegat, i es posaran les bases sobre les perspectives de feina (reivindicativa, de difusió, de divulgació, de debat, de lluita) que té la plataforma.

Us hi esperem a tots i a totes. Hi haurà beguda gratis.

PD: En aquesta Assemblea s'aprovarà la adhesió - ja consensuada i decidida prèviament pel Consell Provisional - d'entrar a formar part de UP (Unió de Plataformes) per crear espais de col·laboració que el Promotor de la Plataforma ha anat buscant aquest mig any de gestació del projecte.

Endavant i força!

Per les Vegueries! Per un model territorial equilibrat i sostenible!
En defensa de la terra i en contra d'un model centralitzat;

Adhereix-te a la PETIC, la teva plataforma, la formem entre tots i totes, la vivim entre tots i totes

Unknown ha dit...

Una abraçada... Manresa serà sempre calidoscòpica!!

Gràcies per compartir amb els de fora vila la teva ciutat, i -si vols- pots continuar fent-ho més endavant, serà ben rebut!

SALUT

Jonatan Triviño ha dit...

Molta sort i moltes gràcies per compartir el teu sentiment de ciutat amb tots/es nosaltres durant tot aquest temps. El teu bloc sempre ha estat, i seguirà sent, una referència per a tots/es aquells/es que estimem Manresa. Gràcies per descobrir-nos tantes i tantes coses, Manresa Calidoscopi. Salutacions.

Joana ha dit...

Està molt bé que el deixis penjat.
És un punt de referència i un treball ben acurat.
Em sap greu perdre't.
Si tornes...avisa!
Bon estiu!

Anònim ha dit...

Donc he descovert el teu bloc just avui i m'ha agradat moltissim! Aixo s'hauria de continuar... Moltes merces!

Oriol

Anònim ha dit...

Donc he descovert el teu bloc just avui i m'ha agradat moltissim! Aixo s'hauria de continuar... Moltes merces!

Oriol

Anònim ha dit...

you definitely love OhvuRqtk [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/]gucci online store[/URL] online hSUCgWwI [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ ] http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ [/URL]

Anònim ha dit...

you must read avXreoVI [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]knock off designer bags[/URL] for gift CDfLkBnz [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

Anònim ha dit...

sell NmPzsOmJ [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]cheap designer handbags[/URL] at my estore zMCLmTCE [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

Anònim ha dit...

you love this? kHHSAFFO [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]knock off designer purses[/URL] for less HFoquKHU [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]