9.7.07

URBANITZANT MÉS I MÉS...


És un espectacle realment trist veure tot el que s'ha fet al darrere de l'antic escorxador de la plaça Bages i als voltants de la FUB, al Poblenou i la Mion. El que fins fa uns mesos eren camps del més típic regadiu manresà ara són carrers acabats d'urbanitzar i solars buits. La nova avinguda universitaria travessa sense pietat els antics horts i ramals d'aigua de la Séquia. Una avinguda de 4 carrils d'amplada innecessària. Un vial sobredimensionat que vol ser una fastuosa nova entrada i res més. Un carrer que vol aparentar l'entrada a una gran ciutat que no existeix. A més a més la urbanització ha arribat fins als peus de la muntanya de la Torre del Vinyas creant nous carrers on ja estàn planejades noves construccions. Una masia que abans era al final d'un llarg camí ara es troba a tocar d'un ample carrer. Un festival de carrers nous i ostentosa arquitectura ha començat a aquesta zona.


Una Manresa desapareix i dóna pas a una nova Manresa de la construcció que urbanitza sense fi i que creu que la desapareció de l'anterior és inevitable. El creixement és necessari però es normal creixer tant ràpid? Tot és el progrés, diuen, però el progrés és això? Realment la urbanització massiva dels terrenys de regadiu és tant necessària? Realment calen avingudes tant amples i tants nous carrers de cop?



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no se a quina part de Manresa vius, pero estic convençut de que no vius per la zona ni de La parada, ni carrer Barcelona, ni Bases. El carrer de 4 carrils és completament necessari, ja que quan s'acabin del tot les obres connectarà amb la variant a l'alçada de l'eix, i tindrem una sortida novaque descongestionará el carre de la Pau.

Calidoscopi ha dit...

Donçs jo crec que amb 2 carrils n'hi ha prou. Evidemtnment que aquesta avinguda està pensada per ser una entrada a Manresa desde l'eix i necessita volum però no crec que el trànsit hagi de ser tant bèstia com per fer això tant ample. I més quan les entrades a Manresa per l'eix o la ronda quedaràn repartides amb una nova sortida. Tot i que sigui una nova entrada a Manresa crec igualment que no queda justificat que sigui tant excessivament ample. A més a mñes amb els nous semafors encara congestionaràn més les bases de Manresa. Tot i que reconec que sent veï de la plaça Catalunya també estic en contra d'aquesta avinguda pel sentiment de pèrdua que tinc al veure com despaparèixen tot aquestes zones de regadiu per les que tant he caminat o passat amb bici.