6.12.07

LLUMS DE NADAL

Ja falten pocs dies perquè arribin les festes nadelnques, o el que és el mateix, la millor època de l'any del consumisme. Per això el comerç ja fa dies que es prepara i ja ha començat el que és la campanya previa als dies forts de compres. Un dels senyals de tot això són els llums de NadaL desde el dia de la fira de Sant Andreu ja son encesos. Un senyal que és el tret de sortida a la campanya de Nadal. En aquesta fotografia podem veure els llums de Nadal del carrer del Born.

La tipologia dels llums de Nadal ha canviat força els darrers anys. No fa massa temps els llums de Nadal eren estructures metàl·liques amb bombetes de vidre. Però desde fa pocs anys s'han canviat per unes bombetes més petites col·locades dins uns tubs de plàstic que gasten menys i permeten fer millor les formes dels dibuixos.


D'altra banda els nombre de carrers engalanats amb llums s'ha reduït força i només penjen llums al mig del carrer els carrers amb un comerç més potent i cèntric. Igualment ha desaparegut el concurs de llums que fa uns anys era ben competitiu i que gairebé sempre guanyava el carrer de les Escodines amb el seus jocs de llums canviants i sincronitzades. Un concurs que fins i tot havia provocat la protesta d'algúns carrers per no considerar just o correcte algun dels veredictes. Actualment, ja sense el sentit competitiu que donava el concurs, ja no es busca tant l'impacte com alguns carrers feien anys enrere i la il·luminació s'ha tornat més reduïda, senzilla i menys creativa.