28.8.07

INSTANTÀNIES DE FESTA MAJOR

Un cop passada la Festa Major, Manresa Calidoscopi pública unes breus instantànies fotogràfiques d'alguns dels aspectes de la Festa Major de Manresa. Per començar, la cercavila de dissabte a la tarda amb tota la imatgeria manresana. La canalla té especial predilecció pels nans que, apart de tenir unes curioses cares, sempre els hi donen caramels. Doncs aquí tenim un dels centenaris nans masculíns, dels que es diu que tenen semblança a Jordi Pujol, donant un caramel a una nena.

La tronada de la Plaça Major en plena en acció, cremant la seva munició. El foc avança ràpidament pel regueró de polvora que fa petar els sorollosos petards que es troba pel davant. Una seqüència d'espetècs que com més avança més intensitat de soroll té. La tronada és un dels actes més antics i autèntics de la Festa Major.

El Correfoc i la seva mostra responsables de la creació d'imatges de misteriosa bellesa. Un espectacle amb personalitat i molta participació. Per unes hores els carrers del Barri Antic es converteixen en un infern de foc, polvora, fum i petards. Uns carrers i places que tenen un aspecte molt diferent i desconegut al que tenen durant el dia a dia. Un joc de llum, color i música que esdeve un bonic mirall de la cultura catalana i mediterrània.


El pas del Correfoc deixa un senyal intens de fum que, fins i tot, es pot veure més enllà del estrets carrers del Barri Antic. Edificis propers al Correfoc com l'Alberg i l'església del Carme queden amagats pel fum durant una bona estona.