
Per obrir el carrer d'Alfons XII es va destruir de manera massiva una part del teixit urba tradicional del barri antic. La díficil trama de carrers i les cases que obstruïen el projecte de carrer Alfons XII van ser ensorrades sense miraments. Però un cop obert el carrer en aquestes darreres decades s'ha permés la construcció de blocs de pisos de disseny totalment modern que no té res a veure ni amb alçada ni amb tipologia amb la resta de construccions del barri antic.
Durant anys, el carrer d'Alfons XII va ser la principal entrada de la ciutat pel trànsit rodat ja que permetia arribar de manera ràpida i directa al centre de la ciutat. Però durant els anys 80, amb la conversió del carrer del Born en illa de vianants, el carrer va perdre aquesta funció principal. Això el va convertir en un carrer incomprensiblement ample per ser el cul de sac en que s'ha acabat convertint. Almenys ha estat un espai amb moltes places d'aparcament. Una situació que també s'acabarà amb la propera reforma del carrer. Per això i per la resta d'arguments comentats el carrer d'Alfons XII constitueix un greu anacronisme ja que és un carrer modern dins la Manresa antiga.
2 comentaris:
El nom Alfons XII? A la decada dels 60 les autoritats franquistes posaven més aviat noms de "heroes de la cruzada" que no de reis borbònics.
Ignoro el nom que tenia aquest carrer durant l'època franquista. Alfons XII és el nom actual del carrer, no se desde quan.
Publica un comentari a l'entrada