26.5.07

IMPRESIONS DE CAMPANYA: L'INMIGRACIÓ I ALTRES APUNTS

Un dels temes més importants d'aquesta campanya ha estat la inmigració, un fet que inquieta molts sectors de la societat. Respon a aquest fet l'aparició de Plataforma per Catalunya a la ciutat. Fa uns dies vaig mirar la propaganda que era encapçalada per un contundent Controlem la inmigració. El programa d'aquest partit ressalta el desig d'unes families cristianes, de mirar amb lupa les ajudes als inmigrants, de no permetre favoritismes cap a ells etc.. Però el que sobta més és el punt que apunta a l'impediment de la construcció d'una mesquita al Xup. Un fet que com ells mateixos diuen és una sospita. Com es pot tenir un programa electoral que es basa en sospites?
.
Respecte a aquest tema fa uns dies la CUP va acusar a Plataforma per Catalunya de mentir quan afirmava que la inmigració era afavorida respecte als autòctons. Igualment la CUP va acusar al regidor d'inmigració de no desmentir aquestes afirmacions explicant i deixant clar a qui es destinaven les ajudes socials. Uns dies més tard ERC ha entrat dins aquest tema fent una promesa electoral. Impedir la creació de guetos d'inmigrants, imposant un % limitat a cada escola permetent, així, que no passi el que ja passa en col·legis com el Pare Algué amb un altíssim grau d'alumnat inmigrant.
.
Finalment, el dimecres 23 de maig i fora de les propostes i contrapropostes polítiques cal destacar una carta al director del diari Regio7 referida aquest tema. Amb el títol de Política local i inmigració a carta era firmada per 33 perones que treballen a Serveis Socials. En aquest escrit críticaven la utilització per part de certs sectors perjudiquessin l'ambient social amb gran nombre rumors i tòpics entorn els inmigrants. També criticaven el fet que els polítics utilitzessin això per generar conflictivitat i per treure'n rèdit electoral, fent un populisme barat.
.
Juntament amb això l'Ajuntament de Manresa, per fi, va fer un comunicat desmentint cap tracte de favor. Ja era hora. Però n'hi caldràn molts més i explicar-se molt més si vol eliminar aquests rumors.
.
Com es pot veure el debat de l'inmigració és viu i cal veure quin vot ocult tindràn els partits que tracten amb més facilitat aquest tema.
.


Però d'altra banda l'avorrida campanya s'ha vist sacsejada per l'ascens del Ricoh Manresa a l'ACB. El focus informatiu s'ha dirigit cap aquest fet però també cap a la dualitat de càrrecs de Josep Vives: cap de l'oposició i president del Ricoh Manresa. Alguns caps de llista dels altres partits, segons van declarar a Regio7, celebraven l'ascens però es sentien incòmodes davant de la situació que protagonitzava Josep Vives. Cal veure si aquest exit esportiu influirà electoralment a Josep Vives a Manresa.

Manresa Calidoscopi acaba el seu darrer impresions de campanya d'aquesta edició en plena jornada de reflexió. Hi ha por a l'alta abstenció i els polítics pateixen per si els votants avui reflexionen si van a la platja o es quden a casa.

Demà, a a partir de les 19:30 TV3 fa un programa especial sobre les eleccions. En l'ambit de la nostra ciutat i comarca Televisió de Manresa farà un programa especial a partir de les 8 del vespre.