30.5.07

REUS I LA CORI: UN MODEL A SEGUIR PER MANRESA



En aquest dies d'eleccions locals Manresa Calidoscopi sent admiració i enveja per Reus observant la rica política local de la que gaudeix aquest municipi. Per una vegada no hem de dir que a Vic ho fan millor sino que a Reus o fan millor! Qui ho havia de dir, el frikisme té el seu espai polític a la vila. Aquest espai l'ocupa la CORI, que no és cap reusenca típica que s'anomeni Misericòrdia. La CORI són les sigles de Coordinadora Reusenca Independent. Votants de Manresa i part de l'estranger: s'ha acabat la política de grans idees o de models de ciutat o de país. Ara són els models de persona els que busquen representació per adaptar les viles a les seves necessitats. El gurú de la CORI és Ariel Santamaria ( el que va tot de negre a la foto )una mena d'Elvis català que sovint va vestit com el mític cantant. Segons explica la seva imitació d'Elvis respon a que aquest se li va aparèixer en somnis i li va dir que s'havia de presentar com a alcalde per salvar la ciutat de Reus. I aquí el tenim, seguin els designis d'Elvis. L'Ariel li agrada que l'anomenin Juantxi ja que és el representant del Juantxisme paraula autòctona de Reus que serveix per denominar el frikisme.


La CORI ens presenta un ric programa electoral basat en els valors del juantxisme. Pintar l'ajutament de rosa ( el símbol de Reus és la rosa), carrils bici soterrat, un "follòdrom", una aturada de les obres o la instal·lació d'un polígraf detector de mentides al saló de plens.


I després de diversos intents la CORI ha aconseguit un dels 27 regidors de l'ajuntament de Reus. De moment en Juantxi ja ha declarat que assistirà amb la seva caracterísitca vestimenta al saló de plens a les processons i a on faci falta.


I Manresa Calidoscopi no pot evitar imaginar que divertit i enriquidor podria ser un partit d'aquestes característiques a Manresa. Però existeix un sector friki fort per capitanejar un partit així? Sigui com sigui a Manresa Calidoscopi no pot passar sense imaginar-s'ho... Tindria un partit així com a himne una versió rock i actualitzada dels Goigs de la llum? Proposarien dedicar un monument i el passeig a la rosita de les cadires: Passeig de la Rosida de les cadires. Fer un concurs de karaoke amb els regidors locals? I es que el karaoke Daintzu és un cau de frikis. Teniu més propostes??


De moment Manresa Calidoscopi va donant-hi voltes! I visca la CORI i l'orgull reusenc!
Interessant web de la CORI: www.cori.cat

2 comentaris:

ferran ha dit...

Bones
he de reconeixer que no he votat mai. Però seria capàs de votar al Santamaria (el Cori de Reus) per donar una nota de color, creatiu i càstig (el vot per pxc no hem serveix)per la ciutat. A més si assisteix alk saló de plens com la reencarnació d'Elvis i pensa fer un follodrom tindrà el vot de molts com jo que fem cas omís a la política.

Salut camarades

Unknown ha dit...

Són uns cracks aquests juantxis...