18.5.07

IMPRESIONS DE LA CAMPANYA A MANRESA 2

La ciutat ja fa dies que s'ha omplert de cartells electorals i petites pancartes penjades per diversos llocs. Els cartells electorals dels candidats segueixen la línia habitual d'ensenyar el candidat de torn excepte en els cas de la CUP, on s'ha optat, a part d'ensenyar el candidat, per ensenyar altres membres de la llista. És destacat el treball fet amb maquillatge o amb fhotoshop per esborrar les ulleres de sota els ulls de Núria Sensat.
a
Però parlem del nous partits acabats de néixer no presents en l'ajuntament:
s
El Partit República Català representa un partit sorgit a partir de descontents amb ERC que ja es va presentar a les eleccions nacionals tenint un discret resultat. En les declaracions del seu candidat es parla molt d'autodeterminació i poc de problemes locals, una mostra de la falta de programa i implicació amb la ciutat que té el PRC.
Ciudadanos, el nou partit espanyolista i d'esquerres també ha aterrat a Manresa de la mà del santvicentí Sandalio del Rio que es presenta com a alcaldable. En una roda de premsa el candidat assegurava que volia que els ciutadans es sentissin "comodos" a la ciutat. I que volia esborrar del mapa el "nacionalismo de ciudad" que existia en una ciutat amb baixa autoestima com la nostra.
Finalment Plataforma per Catalunya ha aparegut a la ciutat amb el seu hit, que aixeca passions en certs sectors, anomenat: Si no vas amb un mocador al cap no et donen res. El partit encapçalat pel barceloní Xavier Arcas compta amb una estranya barreja de franquistes manresans passats de moda i gent descontenta amb el tractament de la inmigració. Qui sap si pot donar una sorpresa amb l'ambient que corre per la ciutat. De moment, però, el candidat demostra una incultura manresana de l'alçada d'un minaret de mesquita, ai perdó! de l'alçada d'un campanar.