13.6.07

REGIO7 FICA CULLERADA A LA INMIGRACIÓ

El diari Regio7 ha trencat la seva letargia informativa i avui encapçala la seva portada un titular que, volgudament no deixarà indiferent a molts. Un títular que compensa el baix gruix de pàgines que té avui. Un 47 % dels pisos de lloguer públic de l'Ajuntament són concedits a inmigrants. Escandol! Molts diràn: Veus ja t'ho deia! Tot per ells. El que deien era veritat! A més a més, per poder fer comentaris encara més catastròfics s'aclareix que dins d'aquest 47 % hi entra un 40% de marroquins.


Tot i així després de llegir el titular sensacionalista cal llegir-se les dues primeres pàgines del diari. El que ja es sabia: si estàs empadronat ets com un manresà més i faci el temps que faci que hi siguis i vinguis d'on vinguis. Per tant, els que tenen rendes més baixes guanyen i tenen preferència davant d'altres. També els que són families nombroses perquè així aprofiten més el pis.


Resulta que aquest perfil és el que tenen els inmigrants, rendes baixes i familia nombrosa, una estranya i poc pràctica combinació, per cert. D'altra banda el més destacable és que el 60% per cent de sol·licitants pels pisos són inmigrants, als quans sel's hi acaba concedint el 50%.


Sembla que l'Ajuntament s'està espavilant fent públiques dades com aquestes que de ben segur crearant debat en una ciutat plena de rumors sobre les ajudes públiques als inmigrants. Ara cal que vagin fent públiques les dades dels altres àmbits on intervenen les ajudes públiques. Cal informació, molta informació!



D'altra banda sembla que el pacte tripartit gairebé és al sac de nou i que vol posar especial interés en la inmigració. De moment ICV es treu de sobre la regidoria d'aquest ram i aquesta passa a ERC. Inmigració quedarà integrada dins la regidoria de Cultura. Una altre estranya combinació. Es declara que s'ha d'aprofundir en els drets i deures dels inmigrants i que hi hagi beques o ajudes per tothom qui les necessiti. Llastima que l'estat del benestar sigui limitat. I, el més important, es vol incidir en ser més transparents a l'hora d'informar a la població sobre el tractament de la inmigració.


L'ombra de Plataforma per Catalunya és molt allargada....

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Tothom vol treure'n partit de la immigració, la nova classe treballadors del segle XXI...

Pordiosero ha dit...

Regíó7 es mou per interessos i ho manipula tota la informació al seu gust.
REGIO7 = TERRORISME INFORMATIU

Unknown ha dit...

Els diners no entenen de tendresa.

Anònim ha dit...

Si, certament jo també el vaig llegir. Tot i això ja al subtítol de la portada posava que no hi havia tracte de favor. En conec d'altres portades pitjors.

Una era contra Telefònica. Posaven una foto d'un fil de coure no tensat, i uns pals on es posen les centraletes caiguts, i posaven una cosa així com "això és Telefónica". Em va sobtar i li vaid dir al meu pare que hi treballa perquè tenien aquells fils allà penjats de mala manera i els pals mal col·locats, i em va dir que era perquè a darrere estaven fent una paret en una obra i necessitaven deixar-ho així fins que els de la obra acabessin el mur, etc. etc.