30.5.08

SOL I AIRE



La zona de la Catalana, la plana que hi ha sobre el riu Cardener tot anant el Xup, és una zona rural on s'hi intercalen alguns nuclis urbans. Nuclis com el de Bellavista o els de les Tres Creus són construïts amb les típiques cases que es poden trobar a la periferèria manresana. Barris humils fets amb cases de planta baixa, senzilles i modestes.

Però en pocs metres trobem un nucli on el nivell econòmic puja sobtadament. És la petita i privilegiada urbanització de Sol i Aire. Allà les cases baixes i senzilles es converteixen en xalets de més categoria, cases amb cuidats jardins i altes prestacions. Passejar pels carrers de Sol i Aire es passejar per una mena de Pineda de Bages en miniatura. És interessant veure la diferència que existeix entre els nuclis veïns com les Tres Creus o Bellavista.


Passejar pels seus carrers és sentir-se atacat constantment per la multitud de gossos vigilants que borden alhora. La urbanització, com tots els altres nuclis és envoltada per el magnífic paisatge natural d'aquesta zona elevada del terme municipal de Manresa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Has confos Sol i Aire amb la Bellavista. Aquestes fotografies son de la Bellavista i no de Sol i Aire ........ ai,ai,ai....

Montse.

Anònim ha dit...

Siusplau, hauries de fer un escrit per rectificar aquest error. Estas parlant de la bellavista utilitzant Sol i aire. Per la gent que vivim a Bellavista, ens sona molt "vulgar" veure com et refereixes a bellavista amb el nom de sol i aire.

Aquest escrit desprestigia molt el barri de bellavista, tot i que tot té el seu encant.

Gracies

Veïna ha dit...

Hola Anònim del 15 de març,

Després de 12 anys del teu comentari, desitjo de tot cor que el classisme que desperta la teva angoixa al veure que s'ha confós el nom d'ambdós barris, l'hagis pogut superar.

Una abraçada,

Una veïna de la zona