18.1.08

LLIBRE: JOAN VILANOVA, ITINERARI VITAL I ARTÍSTIC


Un nou llibre es suma al conjunt d'edicions dedicades a temàtica manresana. Una novetat que apàreix coincidint amb l'any Joan Vilanova. És el llibre Joan Vilanova, Itinerari vital i artístic.

En aquest llibre es fa un repàs de la vida de Joan Vilanova a la ciutat de Manresa. Tot passant per alguns dels fets més importants de la seva vida familiar repassa ampliament la seva vida professional i la seva vinculació en la vida cultural de la ciutat. D'altra banda sobretot ens explica la seva trajectòria artística, per la qual era més conegut, tot fent un repàs dels seus estils de dibuix i els espais o mitjans on havia publicat la seva obra. Finalment fa un anàlisi d'una de les parts més importants de les seva obra: les imatges manresanes. En aquest apartat s'estudien detalladament aspectes d'obres claus com l'Auca de la Llum o les estampes de festes tradicionals manresanes. Evidentment en aquest llibre s'hi poden trobar públicats molts dels dibuixos fets per Joan Vilanova.


Una publicació escrita per Francesc Comas i Pere Sobreroca. Publicat per Zenobita edicions i Llibres Parcir aquest llibre inagura una col·lecció dedicada a temes locals que ja podeu trobar a les llibreries manresanes. Cal dir que aquesta públicació precedeix un altre llibre dedicat a Joan Vilanova que sortirà públicat properament. Concretament es tractara d'una edició de luxe amb un recull de dibuixos ja coneguts però, també, d'altres inèdits. Un altre llibre que sortirà dins del conjunt d'actes i publicacions dedicats a l'any Joan Vilanova.