29.1.08

RELIGIOSITAT POPULAR

Antigament algunes cases particulars tenien petites fornícules o altarets a les seves façanes dedicats a algún sant en concret. En el darrer segle aquesta costum s'ha perdut molt però en alguns barris més moderns de Manresa encara en podem trobar algún exemple semblant. Un d'aquests és al carrer de la Verge de les Angusties on hi ha una petita fornícula dedicada a aquesta santa. La Verge de les Angusties té molta devoció al sud de la península i és per això que la gent que va construïr les cases d'aquest barri, provinents d'aquella zona, van decidir dedicar-li un carrer i una fornícula. Construïda de manera senzilla dins un compartiment de totxo, la petita imatge de la Verge de les Angusties té un estil calcat al més pur estil andalús.
La fornícula està envoltada d'un petit jardí amb arbustos i d'unes quantes torretes amb plantes cuidades pel veïns on en destaquen giranis de diferents colors.

Una imatge i una verge que tal com diuen les lletres que hi ha sota va acabar sent entronitzada com la patrona del Puigberenguer ja que a les faldes d'aquest turó s'aixeca el barri de la Mión. Una mostra d'una modesta i sincera religiositat popular.